אדוארד סלפיאן

אדוארד סלפיאן 1

קטגורית מאמרים

קטגוריות

אדוארד סלפיאן פיתוח יזמות ועסקים

אדוארד סלפיאן הוא יזם, איש עסקים ומהנדס, מהמובילים והמשפיעים בישראל. ממציא פטנטים ומקדמים מייזמים עסקיים, חינוכיים ותעשייתיים בכל רחבי העולם. 

אדוארד סלפיאן, יליד 1969, עלה לישראל מברית המועצות ותוך מספר עשורים בישראל הפך לאחד מאנשי ההייטק, התעשייה והפיתוח המובילים והמשפיעים. 

בשנת 1985 סיים לימודים תיכוניים במוסקבה והתקבל ללימודי תואר ראשון ותואר שני במכון לרדיאואלקטרוניקה ואוטומציה במוסקבה (אוניברסיטה טכנולוגית) במקצוע מהנדס אלקטרו-אופטיקה.

בקייץ 1990 עלה אדוארד סלפיאן לישראל, במהלך השנה הראשונה בישראל סיים השלמות אקדמיות בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב ובשנת 1991 התקבל ללימודי תואר שני בפקולטה לפיסיקה במכון ויצמן למדע, אותו סיים בשנת 1994. במהלך הלימודים השתתף באופן פעיל במספר מחקרים פורצי דרך שהתנהלו במכון ויצמן ובשיתוף עם חברים לקבוצת המחקר והמנחים פרסם מספר מאמרים בתחום הפיסיקה הסטטיסטית בעיתונים המקצועיים החשובים בעולם בתחום הפיסיקה.

בשנת 1994, לאחר סיום מוצלח של התואר השני במכון ויצמן, בגיל 25 התקבל לתפקיד מנהל מחלקת אלקטרו-אופטיקה בחברת הבת של IBM ישראל ועבד שם עד שנת 1998. במהלך העבודה היה אחראי על פיתוח מערכות אלקטרו-אופטיות מורכבות בתחום בדיקת איכות הייצור של שבבים מיקרו-אלקטרוניים.

בשנת 1998 עזב את המשרה בחברת הבת של IBM ופתח עסק עצמאי – חברת א.ס. אוטומציה בע"מ. במסגרת החברה פיתח וייצר מערכות יצור והרכבה אוטומטיות למגוון תעשיות בישראל – בין היתר מערכות הרכבה אוטומטיות למנעולים של מפעל ותיק מנעולי ירדני, קווי הרכבה של מסנני דלק ואחרים.

בשנת 2000 פתח חברה טכנולוגית בתחום הטיפול בשטרי כסף מזומנים בשם DV UVIRMA  ובמשך 22 שנים ניהל חברה זאת והביא אותה למעמד של ספקית הטכנולוגיה לגילוי שטרות מזויפים ושטרות בלואים המובילה בעולם. במהלך העבודה רשם מספר פטנטים בתחום זיהוי אוטומטי של הערכים של שטרי כסף, גילוי שטרות מזויפים וכן זיהוי של סרטי הדבקה על שטרי הכסף המהווים אחת הבעיות הקשות ביותר בתחום של טיפול אוטומטי בשטרות.

 במהלך שנת 2002 תוך כדי ניהול החברה יצא ללימודי הכשרת מנהלים של החברות בצמיחה באוניברסיטת סטאנפורד בקליפורניה, ארה"ב.

אותה הנאמנות לאיכות הבלתי מתפשרת וההתמדה להשגת "הפתרון המושלם של 100%" הנחתה את מר סלפיאן בשנת 2000 כאשר פתח את החברה הטכנולוגית לגילוי השטרות המזוייפים. לאחר לימוד יסודי של התחום, התייעצויות מעמיקות עם המומחים מבנק ישראל וממשטרת ישראל, הגדיר מר סלפיאן לעצמו ולחברה בשליטתו משימה טכנטלוגית קשה ביותר: לגלות 100% של שטרות מזוייפים במכונות לספירת כסף מבלי שהמכונה תחשוד בשטרות אמיתיים שהם מזוייפים למרות המצב הבלוי של השטרות במחזור. השטרות האותנטיים במחזור יכולים להיות קרועים, מקופלים, עם כתמים, חורים, החלקים של השטר יכולים להיות חסרים, השטר יכול להיות מלוכלך, עם הדבקות עליו, עם כתוביות וכו' ועדיין הציב מר סלפיאן למטרה שהטכנולוגיה שיפתח תיזהה את כל הזויפים ב- 100% ולא תחשוד בשטרות האמיתיים כמה שהשטר יהיה בלוי.

בשנת 2001 חתמה חברת מגנר העולמית (בתקופה זו החברה המובילה בעולם בתחום של המכונות לספירת שטרות) את הסכם שיתוף הפעולה עם המיזם הצעיר של אדוארד סלפיאן. הסכם זה הוביל לפיתוח המוצר בשם מגנר 75 פלוס – מכונה לספירת שטרות וגילוי זיופים שעובדת בעשרות אלפי סניפים של בנקים מסחריים והמרכזיים בעולם. הטכנולוגיה המושלמת של החברה הישראלית פתרה בעיה אקוטית למערכת הבנקאות ברמה עולמית והבנקים שלמו לספקי המכונות עשרות מיליוני דולרים בגין המוצרים המתקדמים.

לאחר ההצלחה העולמית עם מגנר 75 פלוס, פנתה לחברה אחת היצרניות המובילות של שטרי כסף בעולם – חברה ציבורית אנגלית בעלת מחזור מכירות של מיליארדי דולרים. בנוסף לפעילות של ייצור השטרות סיפקה החברה הבריטית מכונות שולחניות לספירת המזומנים בבנקים. למכונות אלה היו בעיות טכניות לא פשוטות עם גילוי זיופים מתקדמים ברוסיה. המיזם של  סלפיאן חתם על הסכם שיתוף הפעולה עם החברה הבריטית ותוך זמן קצר הצליח לשתול את התכנה הייחודית לגילוי הזיופים אל תוך המכונות הבריטיות שהותקנו אצל הלקוח – הבנק המסחרי הגדול ברוסיה.

כל ההצלחות הללו הציבו את המיזם הישראלי שהוקם ונוהל על ידי אדוארד סלפיאן בפסגת הטכנולוגיה העולמית בתחום של טיפול אוטומטי בשטרי הכסף וגילוי הזיופים.

ליצירת קשר השאירו הודעה

מלאו פרטים וקבלו הצעה …

המובילים והמשפיעים תמונה ראשית. שלמה אהרוניסקי, אריה גולדין

ליא קניג

ליא קניג – הגברת הראשונה של התיאטרון הישראלי לִיַא (לאה) קֶנִיג-שְׁטוֹלְפֶּר מהמובילות והמשפיעות בתרבות הישראלית

להמשך קריאה »

שתף את הפוסט הזה עם החברים שלך